FOGFEHÉRÍTÉS


A fogsorunk teljességéért több módon is tehetünk. Koronával, kivehető vagy állandó fogpótlással a fogsor hiánytalanságát tudjuk biztosítani, fogszabályozó segítségével a fogak rendezettségét, és szerencsére van lehetőség a színüket is megváltoztatnifogfehérítési eljárások segítségével. A fogfehérítés egy olyan eljárás, aminek során a fogak színét több árnyalattal világosabbá lehet tenni.

A tökéletes fogsorhoz hozzátartozik a megfelelő fehérség, ugyanis csak így lesz igazán esztétikus egy mosoly. A fehér fogak nem csupán szépek, hanem ápoltságot és igényességet tükröznek tulajdonosukról. A fogfehérítésnek több módja is lehetséges, de a két leggyakrabban alkalmazott és leghatékonyabb megoldás az otthoni vagy a fogászaton történő fogfehérítés.

Fontos tudni, hogy a fogfehérítési eljárás során csak az eredeti fogakat lehet világosabbá tenni, az implantátumokat nem. Azt is érdemes kiemelni, hogy csak ép fogak és fogíny esetén végezhető a fogfehérítés.

A fogfehérítést egy állapotfelmérés előzi meg, ahol a fogorvos megvizsgálja a teljes fogsor és szájüreg egészségi állapotát. Ezután, ha szükséges eltávolítja a fogkövet, majd ha minden rendben, kezdődhet a tényleges fogfehérítés. Ehhez először az ínyvédelemről kell gondoskodni, hogy a fehérítő anyag semennyire se érintkezzen vele. Az ínyt speciális védő anyaggal fedjük be, hogy aztán a peroxid tartalmú fehérítő anyag ne okozzon benne károkat. Ezután felkerül a fogakra a fehérítő, majd speciális kék fény segítségével megvilágítjuk a fogakat, így a peroxid ki tudja fejteni fehérítő hatását.

A kezelés utáni fogérzékenység csökkentése érdekében a kezelés végén speciális folyadékkal ecseteljük be a fogakat. A fogfehérítéssel 2-4 színárnyalatot tudunk világosítani a fogakon, ám az eredmény tartóssága nagyrészt a páciens életmódjától függ. A dohányzás, kávé, curry, vörösbor, piros bogyós gyümölcsök stb., vagyis minden olyan étel és ital, ami elszínezi a fogakat, csökkenti a fogfehérítés eredményének tartósságát.